Ilmainen VPN yhteys​

Tänä päivänä markkinoilta löytyy runsaasti erilaisia VPN-yhteyksiä. Niitä on tällä hetkellä itse asiassa ilmaisenakin jopa yli sata erilaista. VertaileVPN.fi-tiimi ei suosittele sinua käyttämään näitä. Selitys tälle on simppeli: mikään lounas ei ole ilmainen. Sama koskee myös VPN-palveluita. Ilmainen VPN yhteys tarkoittaa käytännössä sitä, että maksat palvelun käytöstä jollakin muulla tavalla, kuin perinteisesti rahalla. Et välttämättä edes itse tajua millaista todellista hintaa ilmainen VPN palvelu sinulta veloittaa.

Suosittelemamme VPN palvelut (sisältävät rahat takaisin-takuun tai ilmaisjakson)

NordVPN

30 päivän rahat takaisin -takuu
3,11 kuukaudessa
  • Nopea ja turvallinen
  • Suojaa jopa kuusi laitetta
  • 24/7 asiakastuki
Suosittu

UltraVPN

30 päivän rahat takaisin -takuu
3,75 kuukaudessa
  • 12 kuukautta: 3,75 euroa
  • 6 kuukautta: 5,99 euroa
  • 1 kuukausi: 7,99 euroa
Suosittu

FREEDOME VPN

30 päivän rahat takaisin -takuu
0,54 kuukaudessa
  • Edullisin: 89,90€/2 vuotta (0,54e/kk/laite)
  • Suosituin: 39,90€/1 vuosi (1,11€/kk/laite)
  • Perheelle: 69,90€/1 vuosi (0,83€/kk/laite)
Suosittu
Ilmainen VPN yhteys käytössä naisella tabletilla.

Ilmaisen VPN palvelun käyttö on aina tietoturvariski, sillä kaikki tiimimme tietämät ilmaiset VPN palvelut keräävät käyttäjistään runsaasti dataa. Et voi toisin sanoen koskaan tietää sitä, minne henkilökohtaiset tietosi myydään jatkossa. Alkuperäinen VPN palvelun idea on turvata identiteettisi ja verkon selaaminen.

Ilmaiset VPN palvelut toimivat käytännössä juuri päin vastoin. Voit kuitenkin testata maksullisia ja turvallisia VPN palveluita ilmaiseksi, sillä useimmat niistä antavat sinulle ilmaisia kokeilujaksoja. Ostopäätöksen voit siis tehdä vasta, kun olet testannut palvelua ja todennut sen sinulle aidosti hyödylliseksi.

Riskittömät testipalvelut ovat todella hyviä, kokeile niitä!

Useimmat maksulliset VPN-palvelut ovat lopulta käytössä todella edullisia, vaikka niiden hinnoittelu voi alkuun vaikuttaa silmiisi kalliilta. Monet niistä VPN yhteyksistä, joita me esittelemme, toimivat vain muutamien eurojen tai kymppien kuukausimaksulla. Ei siis kannata riskeerata omaa turvallisuuttaan ja sitä, että tietoja voidaan myydä jatkuvasti kolmansille osapuolille vain muutamia euroja säästäkseen.

Sinun kannattaa välttää täysin ilmaisia palveluita ja sijoittaa hyvään VPN yhteyteen. Pitkässä aikajuoksussa tämä on aina kannattavaa ja turvallista. Säästä siis oikeissa paikoissa, älä turvallisuudessasi!  

Ilmainen VPN kuvattuna maapallolla

Paras Ilmainen VPN palvelu 2021

Vaikka johdannossa totesimmekin, ettei ilmaisia VPN palveluita kannata käyttää, olemme keränneet tähän tekstiin silti muutamia esimerkkejä sellaisista ilmaispalveluista, joita voit käyttää huoletta. Näiden palveluiden miinuspuoleksi nousee ennen kaikkea datan siirron rajoitukset: maksuttomana voit siirtää dataa useimmissa tapauksissa vain 500 MB kuukaudessa. Tässä tekstissä esitellyt ilmaiset VPN palvelut ovat hyvä valinta, mikäli olet valmis ottamaan pienen riskin etkä todellakaan halua maksaa VPN:n käytöstä.

Tunnelbear

Tunnelbear on suosittu maailmalla käyttäjien keskuudessa. Se sisältää yhteensä kolme eri pakettia: Free, Unlimited ja Teams. Ilmaisessa paketissa saat juurikin 500 MB kuussa. Unlimited maksaa vain 3,33 dollaria: tässä paketissa saat jo rajattomat datan siirrot ja muita palveluita. 

Unlimited sopii erityisesti kuluttajien käyttöön. Teams sen sijaan on suunnattu pääasiassa yritysten käytettäväksi.

SurfEasy

SurfEasy oli pitkään samankaltainen palvelu kuin Tunnelbear. Se sisälsi ilmaisen version, jossa tiedonsiirron katoksi oli asetettu 2 GB. Tätä ilmaista versiota oli mahdollista nostaa suosittelemalla palvelua muille käyttäjille.

Tänä päivänä ilmaisversio on poistettu käytöstä, mikä saattaa ensin harmittaa. Ei kuitenkaan vaivuta epätoivoon: ilmaisen version tilalla on varsin edullinen kuukausimaksu: 1,99 dollaria.

Hide.me

Hide.me on yksi maailman tunnetuimmista VPN-salauksen tarjoajista, joka sisältää myös ilmaisen palvelun.

Ilmaispalvelun käyttö on tässä VPN-yhteydessä rajoitettu 10 gigaan kuukaudessa. Tämä on toisaalta peruskäytössä useimmiten täysin riittävä, joten voit aivan hyvin hyötyä myös tästä palvelusta. Ilmaiseen pakettiin kuuluu jopa viisi sijaintia!

Huomioitavaa valintaa tehdessä

Kun valitset itsellesi ilmaista VPN-palvelua, kannattaa sinun muistaa muutamia seikkoja. Ensinnäkin, mieti millaiseen käyttötarkoitukseen olet ottamassa kyseistä palvelua ja toiseksi, miten usein VPN olisi sinulla todellisuudessa käytössä. 

Mikäli tarkoituksenasi on käyttää VPN palvelua ainoastaan kiertääksesi maantieteellisiä rajoituksia, sopii tässä tekstissä esitellyt palvelut sinulle paremmin kuin hyin. Toisaalta, jos käytät nettiä hieman enemmän, ja haluat käytöllesi turvaa ja yksityisyyttä, suosittelemme sinulle maksullisia palveluita. Näissä tiedonsiirtoa ei ole rajoitettu, ja samoin tietojasi ei luovuteta niin helposti kolmansille osapuolille.

Mikäli striimaat paljon tai käytät nettiä musiikin kuunteluun, suosittelemme käyttämään sellaisia palveluita, joissa yhteysnopeuksia tai datan siirtoa ei ole rajoitettu.

Ilmanen VPN yhteys - Turvallisuus

Ilmaisen VPN palvelun turvallisuus kuvattuna eri laitteilla

Monet täysin ilmaisia VPN palveluita tarjoavat yritykset ovat riskejä turvallisuutesi kannalta. Niillä on jatkuvasti ongelmia käyttäjiensä datan turvaamisen kanssa, eivätkä kaikki edes pyri suojaamaan tietoja. Yhä tänä päivänä netissä on palveluita, joissa käytetään vanhentuneita salaustekniikoita ja -protokollia. Kun käytät tällaista palvelua, on suuri riski paljastaa omat tietosi kyberrikollisille. Osa ilmaisista VPN palveluista on myös jäänyt kiinni käyttäjiensä tietojen kauppaamisesta, ja jopa haittaohjelmien asentamista omiin sovelluksiinsa.

Tällaista et varmasti halua kohdallesi.Järkevintä on ottaa käyttöön ilmaisversio sellaiselta palvelulta, jola on tarjolla myös maksullisia paketteja. Maksuttomat kokeilujaksot ovat loistava vaihtoehto palveluiden testaamiseen, ja kokeilujaksojen aikana saat jo mukavasti tuntumaa siitä, onko kyseinen palvelu juuri sinulle sopiva. 

Toisaalta on hyvä muistaa, että ilmaisversiot eivät yleensä sisällä “koko pakettia”, eli erilaisten ominaisuuksien käyttöä on niissä rajoitettu. Tämä ei kuitenkaan ole vielä mitään siihen verrattuna, mitä täysin ilmaista VPN:ää tarjoavat palvelut tekevät. Näiden palveluiden suurimpia miinuksia heti turvallisuuteen liittyvien seikkojen jälkeen on se, että näissä palvelimet ovat monesti ruuhkaisia ja yhteydet katkeilevat toistuvasti. Palvelimet voivat myös olla ylikuormittuneita.

Ilmainen VPN yhteys – yhteenveto

VPN palveluiden kysyntä kasvaa jatkuvasti niin muualla maailmassa kuin meillä täällä Suomessa. Yksityisyyden suojaamisesta on tulossa myös peruskuluttajalle entistä tärkeämpää. Ilmaiset VPN yhteydet kiinnostavat peruskuluttajaa, ja tämä on täysin ymmärrettävää. Verkon palveluissa on jo monta eri tekijää, joista sinäkin todennäköisesti maksat tälläkin hetkellä. Erilaiset striimauspalvelut, tietoturva ja itse nettiliittymä maksavat jokainen x määrän rahaa aivan joka kuukausi. VPN palvelun lisääminen näihin menoihin saattaa siksi ymmärrettävästi tuntua ikävältä. On kuitenkin parempi katsoa kuin katua. 

Vaikka tässä tekstissä esittelimmekin sinulle muutamia täysin toimivia, ilmaisia VPN yhteyksiä, suosittelemme sinua maksamaan palveluiden käytöstä. Kuten olet varmasti jo huomannut, eivät kuukausimaksut kohoa kuluttajan kohdalla oikeastaan missään palvelussa kovinkaan korkealle. Maksut kannattaa maksaa, sillä niitä vastaan saat nopeat yhteydet sekä tiukat salaukset.

Maksulliset palvelut eivät myös koskaan, joitakin harvinaisia poikkeuksia lukuunottamatta, hyödynnä dataasi. On hyvin yleistä, että ilmainen VPN yhteys myy saamaansa asiakasdataa sinusta. Juuri tästä syystä emme suosittele täysin ilmaisia palveluita tarjoavia VPN yhteyksiä lainkaan.