Virustorjuntaohjelma​

VPN-palvelut ovat toki tärkeitä, ja tuovat netissä liikkumiseen omanlaisensa suojan. Pelkkä VPN-ohjelma koneellasi ei kuitenkaan riitä, vaan sinulla on hyvä olla laitteesi suojana myös virustorjunta. Virustorjuntapalveluita on monenlaisia, ja niissä voi olla useita erilaisia lisäpalveluita. Esimerkiksi TotalAV on ensisijaisesti virustorjuntaohjelma, mutta sen palveluihin kuuluu silti myös VPN.

Virustorjuntaohjelmat tarjoavat laitteillesi suojaa esimerkiksi haitallisia viruksia, kiristysohjelmia ja troijalaisia vastaan. Kaikki sinulle tärkeät tiedot säilyvät virustorjunnan myötä turvassa, eivätkä pääse sellaisiin käsiin, joihin et niitä halua päästää. Kun virustorjuntaohjelma on kunnossa, toimintasi verkossa on turvallista.

Virustorjuntaohjelma kuvattuna tietokoneella ja pääkallolla

Tehokas virustorjuntaohjelma suojaa kaikkea toimintaasi verkossa. Sen myötä pääset maksamaan laskut ja tekemään kaikenlaiset ostokset netissä huoletta. Muista kuitenkin, että jokainen käyttämäsi laite tulee olla erikseen suojattu. Pelkästään siis esimerkiksi tietokoneen suojaaminen ei yksistään riitä, vaan virustorjuntaohjelmat tulee olla asennettuna aivan jokaiseen laitteeseen, jolla surffaat netissä. Tämä monelta jää huomaamatta. Silloin virustorjuntaohjelmalla saavutettu turvallisuus ei olekaan täydellinen. Ole siis itsekin tarkkana!

Virustorjuntaohjelmissa voi olla myös mahdollisuus asettaa laitteiden käytölle ja sisällölle rajoituksia.

Suosittelemamme Virustorjuntaohjelmat

TotalAV

30 päivän rahat takaisin -takuu
29 vuodessa
  • 3 laitetta: 29 euroa
  • 5 laitetta: 39 euroa
  • 6 laitetta: 59 euroa
Suosittu

Paras virustorjuntaohjelma 2021

Virustorjuntaohjelman paremmuus riippuu käytännössä monesta eri tekijästä. Ensiarvoisen tärkeää on tietenkin se, että virustorjuntaohjelma toimii tehokkaasti, ja suojaa verkossa liikkumistasi aina kaikissa tilanteissa. Tämän jokainen sivustollamme esitelty palvelu tekee taatusti. Me emme koskaan esittele sinulle epäluotettavia yrityksiä tai niiden palveluita. Valitse siis omaan käyttöösi paras virustorjuntaohjelma juuri meiltä!

Virustorjuntaohjelman valinta

Virustorjuntaan käytetään tänä päivänä kahdenlaisia palveluita. Näitä ovat virussuojaus ja tietoturva. Virussuojauksesta puhutaan silloin, kun valittu ohjelmisto tarjoaa sinulle perussuojauksen. Tämä tarkoittaa tavallisesti sitä, että laitteesi suojattu yleisimpä verkossa esiintyviä uhkia vastaan. Tietoturvalla taas tarkoitetaan sitä, että sinulla on käytössäsi lukuisampi märä turvatyökaluja. Virustentorjunnan ja haittaohjelmien eston lisäksi voit saada palvelun kautta mm. suodattimia, palomureja, salasanasuojausta ja lapsilukkoja.

Huomioitavaa valintaa tehdessä

Valtaosa kaikista sivustollamme esitellyistä virustorjuntaohjelmista sisältävät pilvipohjaisia roskapostin esto työkaluja. Nämä estävät nopeita hyökkäyksiä ja ovat kannaltasi todella käteviä. Huomionarvoista itsellesi sopivaa virustorjuntaohjelmaa valitessa on toimituksemme mielestä se, että se on juuri omiin tarpeisiisi oikeanlaisesti mitoitettu. Kaikissa tapauksissa todella järeä tietoturvaohjelma ei välttämättä ole kovinkaan järkevä valinta, sillä oma käyttäytymisesi verkossa ei sitä saata edellyttää. Hintaa tällaisilla kaiken kattavilla tietoturvaohjelmilla voi olla merkittävästi, joten saatat nopeasti maksaa liikoja käytöstä. Nyrkkisääntönä voidaan kuitenkin pitää sitä, että kenenkään ei kannata tänä päivänä käyttää laitteita verkossa ilman, että niihin on asennettu edes jonkinlainen suojaus.

Paras virustorjuntaohjelma - ominaisuudet

Monesti meiltä kysytään sitä, millaisia ominaisuuksia parhaalla virustorjuntaohjelmalla on. Ensimmäinen tekijä on tietysti palvelun luotettavuus. Jotkut huonolaatuiset virustorjuntaohjelmat voivat jopa myydä tietojasi kolmansille osapuolille, ja tällainen ei tietenkään ole meistä OK. Koska turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää, on se samalla myös meille täysin itsestäänselvää. Muita asioita, joihin kiinnitämme virustorjuntaohjelmissa huomiota, ovat mm. lapsilukko, mobiililaitteiden suojauksen taso, salasanojen hallinnointi ja somen suojaus. Kuten jo todettu, jokainen virustorjuntaohjelma ei suinkaan sisällä näitä ominaisuuksia automaattisesti, joten siinäkin mielessä virustorjuntaohjelmien vertailu kannattaa.

Virustorjuntaohjelmat – yhteenveto

Jokaisen nettiä käyttävän kuluttajan on hyvä varustaa kaikki laitteensa virustorjuntaohjelmalla. Virustorjuntaohjelmat ovat valitettavan monelle se viimeinen asia, johon rahaa ollaan valmiita käyttämään. Omaa turvallisuutta verkossa ei kannata ylenkatsoa tai ohittaa. Pahimmassa tapauksessa mahdollistat tietojesi ja jopa rahojesi kalastelun, ja olet hakkereiden edessä täysin voimaton. Kun virustorjuntaohjelma on jokaisella laitteella kunnossa, voit selata nettiä rauhallisin mielin kerta toisensa jälkeen. Parhaat virustorjuntaohjelmat päivittävät tilaukset automaattisesti, tai ainakin alkavat ilmoittaa tilauksen päättymisestä jo hyvissä ajoin. Näin virustorjunta ohjelma pysyy katkeamattomana ja laitteesi ovat jatkuvasti turvattuina.

Viruksen torjuntaohjelmat eivät kuitenkaan ole ainoa asia, johon sinun tulisi valveutuneena kuluttajana kiinnittää huomiota. Kun haluat, että verkkoselaaminen tapahtuu aina omilla ehdoillasi ja täysin salatuissa yhteyksissä, kannattaa sinun ottaa käyttöön myös turvallinen VPN-palvelu.